16 січня 2014 р.

Споживання тютюну. Люльковий тютюн. Нюхальний тютюн. Жувальний тютюн

Споживання тютюну




Нікотин - Це отрута, який отримують з листя тютюну, Nicotiana. Ін'єкція 70 мг може виявитися смертельною, але в дуже малих дозах, одержуваних при палінні сигарет, нікотин є слабким стимулятором, що впливає на симпатичну нервову систему, викликаючи збільшення виходу адреналіну в кров. Саме ця речовина в тютюновому димі викликає звикання. Воно також прискорює пульс і підвищує кров'яний тиск, звужуючи дрібні артерії.



Споживання Шибані


Сигарети складають основну частку споживання тютюну. У них зазвичай використовується тютюн, висушений при нагріванні. Цим створюється нейтральний сигаретний дим, який легко вдихається, тобто приймається в легені.



Сигари зазвичай виготовляються з тютюну, висушеного на повітрі. Дим їх більш їдкий і вдихається рідко - тобто входить тільки в рот і, можливо, в горло, але основна частина нікотину абсорбується через слизову оболонку ротової порожнини.



Люльковий тютюн зазвичай сушиться на повітрі, на сонці або на вогні. Він теж рідко вдихається, і тільки мала частина нікотину поглинається через рот.



Нюхальний тютюн подрібнений, і його нюхають, вкладаючи в ніздрі. Нікотин поглинається через слизову оболонку носа, і деяка частина тютюну проходить в легені.



Жувальний тютюн - Це суміш тютюну та меляси. Нікотин абсорбується через рот. З поширенням куріння сигарет після першої світової війни інші форми



Відсоток американських чоловіків, що палять сигарети споживання тютюну скоротилися, особливо нюхального і жувального тютюну. Але з недавніх пір, коли була об-щепрізнана небезпека куріння, спостерігається деяке відносне збільшення куріння сигар і трубок.



Виробництво Шибані




Тютюн отримують з рослини Nicotiana tabacum і виробляють приблизно в 80 країнах, що дає загальний щорічний обсяг виробництва 3,6 мільйона тонн. Половина цієї кількості виготовляється в США та Китаї. Після вирощування тютюн сушиться одним з чотирьох різних способів. Повітряна сушка проводиться в сараях з постійною циркуляцією повітря і займає близько шести тижнів. При сонячній сушці листя спочатку виставляються на сонці, а потім проходять аналогічний процес.



При сушінні на вогні листя розвішуються над вогнищами і входять в прямий контакт з димом.



При пічної сушінні листя також сушаться нагріванням від вогню, але не контактують з димом. Метод сушки впливає на кінцевий продукт. Наприклад, тютюн, висушений на печі, містить менше нікотину, ніж інші сорти, зате має 15-20% цукру. Це також впливає на колір листя. Листя, висушені на повітрі, мають червонувато-коричневий відтінок, на сонці - кілька темніше, на вогні - просто темно-коричневі, на печі мають колір від світло-коричневого до жовтого.



На печах сушать до 90% тютюну. Після сушіння тютюн залишають дозрівати, а потім сортують. Сортування здійснюється за розміром, кольором і структурою листя. Для різних продуктів застосовуються різні сорти.