16 січня 2014 р.

Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини - фото, відео рецепт на зиму

Варення-п'ятихвилинка з чорної смородини


Смачних і корисних ягід дуже багато, але до найкращих без жодного перебільшення можна віднести чорну смородину. Варення з даної ягоди не тільки має дивовижний смак і аромат, але й дуже корисно для організму людини. Вчені вже давно встановили, що чорна смородина - це ягода унікальна.



У ній міститься у великій кількості вітамін групи C. З'ївши 20 ягідок смородини, ви забезпечите себе добовою нормою надходження в організм даного вітаміну. Більш того, в смородині чорної присутні речовини, які запобігають розвитку атеросклерозу, каменів у нирках, а також лікують захворювання дихальних шляхів і печінки.



І свіжі ягоди, і варення зі смородини однаково допомагають зміцнити імунітет, знизити температуру тіла і зменшити запалення при застуді. Ось чому мова в нашій статті піде саме про приготування варення-п'ятихвилинки з чорної смородини.



Відео: Як зварити варення-п'ятихвилинку з чорної смородини



Ми надаємо вам відмінний рецепт швидкого приготування ароматного і смачного варення зі смородини (відео). При охолодженні це корисне ласощі желирующее, головне, дотримуватися всі пропорції і не шкодувати цукру.



Інгредієнти:




  • 1 кг чорної смородини;

  • 1.5 кг цукрового піску;

  • 1.5 склянки води.



Приготування:



Отже, для початку змішайте воду з половиною приготованого цукру в спеціальній емальованому каструльці. Ставимо сироп на вогонь і доводимо до кипіння. Поки готується сироп, потрібно перебрати чорну смородину від сміття. Ретельно моєму ягоду і даємо воді стекти. У цукровий киплячий сироп викладається смородина і все це доводиться до кипіння на сильному вогні. Як тільки ви побачите, що з'явилася пінка, значить потрібно прибрати вогонь до середнього і варити варення протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.




Через 5 хвилин варіння в заготовку потрібно додати другу половину цукру і відразу ж зняти з вогню. Цукровий пісок слід добре розмішати до повного розчинення. Саме це і є секретом даного варення. Готове ласощі гарячим викладається в стерилізовані банки і закривається металевими кришками. Зберігати в холодильнику або в темному прохолодному приміщенні. Додамо, що за даним рецептом варення-п'ятихвилинку з чорної смородини можна приготувати і в мультиварки.



Желе із чорної смородини




Природно, у варення зі смородини, яке готується протягом 5 хвилин, зберігається набагато більше корисних властивостей, ніж, наприклад, у варення 1.5 годинного приготування. Але багато хто з нас вважають за краще варити саме желе з ягід, тому ми не можемо не розповісти про рецепт його приготування.



Інгредієнти:




  • 1 кг чорної смородини;

  • 2 склянки води;

  • 1 кг цукру.



Приготування:



Ягоди чорної смородини потрібно добре промити, висипати в приготовлену ємність і додати туди води. Все це ставиться на вогонь, доводиться до кипіння і протягом 10 хвилин вариться на повільному вогні.



Потім вам необхідно віджати з ягід сік. Для цього краще всього використовувати ручний прес, а саме поміщати поварені ягоди в полотняний мішечок і видавлювати з них сік. Отриманий сік повинен близько 5 годин відстоюватися, далі його кип'ятять на невеликому вогні, поки не википить 1/3 усього обсягу.



Після поступово додайте в підготовлюване желе цукровий пісок. Коли цей інгредієнт розчиниться, можна ласощі спробувати. Якщо маса густіє швидко, то желе готове, а якщо вона розтікається по блюдця, то потрібно поварити ще.



От і все, розливаємо желе з чорної смородини в чисті банки, закриваємо кришками і прибираємо на зберігання до зими в прохолодне приміщення.