16 січня 2014 р.

Як приготувати майонез в домашніх умовах?

Як приготувати майонез в домашніх умовах?


Ця стаття буде дуже корисна любителям здорової їжі, адже те, що приготовлено власними руками і смачніше набагато і не містить різних добавок. Любителі поїсти знають, як приготувати домашній майонез, адже ті суміші, які ми купуємо на прилавках магазинів майонезом назвати дуже складно. Самі принципи приготування не дотримуються компаніями. Свіжість і натуральність цього продукту складно контролювати, тому в магазинний майонез можуть додавати практично все що завгодно. Тому ми поговоримо з Вами сьогодні про те, як приготувати майонез в домашніх умовах. Зробити домашній майонез самостійно не так вже й складно, як здається. Якщо Ви з дитинства любите цей продукт, то не факт, що знаєте, як саме його виготовляють, який цей процес і які складові потрібно для цього. Більшість людей, просто не може собі уявити, як зробити такий натуральний продукт в домашніх умовах. Насправді все дуже просто. Якщо мати всі необхідні складові і знаючи деякі аспекти процесу виготовлення, то можна не кілька хвилин приготувати прекрасний соус, який підійде для різних салатів та інших страв.


Як приготувати майонез в домашніх умовах?


Що ж знадобиться для виготовлення натурального майонезу, запитаєте Ви. Для початку потрібні будуть яйця, так як це головний компонент, завдяки якому цей продукт такий смачний і так відмінно поєднується з іншими стравами. Але з яєць потрібні будуть тільки жовтки. Спочатку беремо кілька яєць і відокремлюємо від них жовтки, а білок можна буде використовувати для приготування інших страв і компонентів. Потім покладіть жовтки в невелику мисочку з високими краями. Тепер беретеся за інші складові майонезу. А це - цукор, перець, лимон, масло (оливкова), гірчиця, сіль. Для початку додаємо в миску одну ложку гірчиці, потім починаємо робити кругові помішування. Не потрібно збивати гірчицю і жовтки, а потрібно просто повільно помішувати. Це важливо! Далі додаємо одну ложку цукру, а також трохи солі, приблизно третина чайної ложки. Потім, коли все більш-менш змішалося, треба починати доливати в миску масло оливкове. На один жовток потрібно буде не мене 100 мл олії, але врахуйте, що відразу не потрібно його виливати.


Процес приготування майонезу в домашніх умовах



Процес приготування майонезу в домашніх умовах




Потрібно повільно, по декілька крапель додавати масло на суміш, при цьому, не зупиняти помішування, адже потрібно домогтися однорідності суміші. Правильне дозування і помішування дасть дуже очікуваний результат. Майонез повинен вийти м'яким і легким. Після того як все масло використано додаємо трохи молодого перцю і тиснемо пару крапель лимонного соку. Потім все ще раз добре перемішуємо і подаємо до столу готовий домашній майонез. Тепер Вас не повинен турбувати питання, як приготувати майонез в домашніх умовах, адже якщо Ви уважно читали нашу статтю, то у Вас все повинно вийти, а майонез буде смачним і корисним.